Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nagyon szép történet
  2015-03-17 19:45:15, kedd
 
  Nagyon szép történet

Egy történet--

2000 áprilisában édesanyám kórházba került,mert rosszul lett.Nem nagyon tudtak állapotán segíteni. Minden nap bent voltam nála.Mivel azonban volt egy tánc csoportom és szombaton verseny volt úgy beszéltük meg hogy vasárnap délután megyek be. Addig a húgom tartotta frontot.Vasárnap délelőtt a húgom telefonált jön értünk az öcsém mert édes nagyon rosszul van. Amikor oda értem és megláttam anyut azt soha nem felejtem el. Jobb oldalára teljesen lebénul,nem tudott beszélni nem ismert meg.Az orvosok szerint egy két napja van hátra.Verbális szív infarktus kapott és a rög az agyban állt meg.Infúzióval próbálták oldani a rög felszívódását enni nem adtak neki mert szerintük nincs nyelő reflexe csak az infúzió tartotta a lelket benne. Se mozogni se beszélni nem tudott Így ment négy napig. Egész nap bent voltam, tornáztattam a béna végtagjait mosdattam pelenkáztam Egyik nap zokogva ültem az ágya mellett mikor észre vettem,hogy a nyála nem folyik ki hanem nyel. Mondtam a húgomnak főzőn gyümölcs levest és a levét hozza be.Egy kis pohárba öntöttem felültettem és megpróbáltam megitatni, erre Ő a bal kezével megfogta a kezemet és addig nem engedte el míg a pohárba volt leves igen éhes lehetett szegény. Mikor elengedte a kezem tisztán érthetően azt mondta köszönöm ez jól esett. Utána sokáig nem beszélt csak artikulálatlanul.
Ettől kezdve minden nap kis adagokban folyékony ételekkel tápláltam.
Majd úgy döntöttünk testvéreimmel,hogy mivel és otthon vagyok haza visszük hozzánk.
Attól kezdve minden nap miután reggel elindítottam a négy gyereket az iskolába megetettem pelenkáztam,tornáztattam és tanítottam beszélni. Egy lapra leírtam a szavakat és sokszor elmondtam és ő próbálta utánozni Azt melyiket már sikerült kimondania egy másik lapra nagy betűvel írtam fel igen örült,hogy egyre több szó kerül fel rá.A fogadott doki hetente járt hozzá és képzett gyógytornász is kezelte.Megmutatva mit és hogyan csináljak.
A kórházban megtanították hogyan adjam be a hasfalba az injekciót így azt is én csináltam. Igen türelmes beteg volt. Ha bement valami a pelusba és tudta hogy éppen az ebédet csinálom a konyhába inkább nem szólt meg várta míg bemegyek.
Augusztusra annyira haladtunk hogy szépen beszélt és már ha belém kapaszkodott és én átfogtam a derekát sétálgatunk. még az udvarra is kimentünk. Utána járókerettel egyedül is elboldogult.
Sajnos sokszor volt mikor feladta és már csak a halálról beszélt akkor mindig letérdeltem az ágya mellé és sírva kértem maradjon velünk. Mindig ilyenkor azt válaszolta hogy Ő már felkészült én mondtam neki én még nem hogy elengedjem.
2006-ban elhatároztuk,hogy a ház felújítását elkezdjük és a maminak egy nagyobb szobát alakítunk ki.Augusztus 25.-én elmentem a felújításhoz bevásárolni, nagyon örült mondtam majd megmutatom mit vettem. Addig a húgom vigyázott rá. Mikor megjöttem bementem hozzá szeme lecsukva és nagyon alig észrevehetően vette a levegőt.levegőt. Míg távol voltam az összes gyermekem és párjaik és a húgom leánya mind megjött mintha meg érezték volna a bajt. Mindenki egyesével be ment és el búcsúzott a mamától.
Utoljára én maradtam. Megfogtam a kezét Csókolgattam és sírva kértem maradjon még. Ő kinyitotta a szemét rám nézet olyan szomorúan hogy még most is ha arra emlékezem belefájdul a szívem hármat sóhajtott és szemét lehunyva elment.
Én ott maradtam most már teljesen árván.
Gyerekeim mind bejöttek ráborulva a halott nagyira zokogtak mind csókolgatta simogatta.
Hugómmal lemosdattuk szépen felöltőztettük megfésültük Elmondtunk egy imát és mivel egy üvegcsében volt szentelt víz megáldottam.
Még sokáig velünk volt.
Olyan békésen feküdt ott az ágyon mintha aludt volna.
Órák múlva engedtük csak el.

Nagyon hiányzik még most is. Sokszor volt a temetés után hogy csendbe járkáltunk beszéltünk mert a mama alszik mikor ráeszméltünk hogy ige alszik de már az örök álmát.

Abban reménykedem hogy talán vagyok én is olyan anya hogy szeretnek engemet is ennyire a gyermekeim mint ahogy én szerettem édesanyámat.

A kezelő orvos azt mondta a temetés után azért élhetett még köztünk mert a gyermeke szeretete tartotta, de sajnos a teste eddig bírta.

Gyönyörű történet volt, az élet írta.
ilyen szeretettel és kitartással ápoltad őt a legnehezebb időkben is.Biztos te is ugyanígy számíthatsz majd a gyerekeidre.






 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Címkék: artikulálatlanul, felöltőztettük, megtanították, észrevehetően, felszívódását, testvéreimmel, tornáztattam, ráeszméltünk, kapaszkodott, felújításhoz, járókerettel, megpróbáltam, csókolgattam, elindítottam, gyógytornász, elhatároztuk, felültettem, áprilisában, pelenkáztam, sétálgatunk, édesanyámat, letérdeltem, elboldogult, bevásárolni, augusztusra, csókolgatta, számíthatsz, szeretettel, megfésültük, reménykedem, lemosdattuk, legnehezebb, kitartással, megáldottam, felújítását, gyerekeidre, tánc csoportom, húgom tartotta, húgom telefonált, öcsém mert, orvosok szerint, agyban állt, infúzió tartotta, lelket benne, béna végtagjait, ágya mellett, húgomnak főzőn, levét hozza, pohárba volt, kezem tisztán, négy gyereket, iskolába megetettem,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png kislány  Hiányzik  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Tanuld meg ezt a versemet  Hiányzik  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Soha ne kedvezz...  Paul David Tripp Április 21  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  210 éve született a SZÓZAT meg...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Hiányzik  Facebookon kaptam  képre írva  Örülök, hogy látlak!  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Paul David Tripp Április 21  Png nő  Bounty krémes  Még csak most kezdődik a nap  Elköszönt  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Szép estét  Szabolcska Mihály – Ákác...  Png kislány  Csak a fogyatkozás látható  Makszim Gorkij gondolata  Elköszönt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png nő  Fekete-erdő desszert  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Tavaszi kép  Fekete-erdő desszert  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Png telefon  Julian Brass gondolata  Png virág  Mindig jusson idő nevetni  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Hiányzik  Lóhere  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Akik bántanak téged  George Gordon Lord Byron: Inez...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Paul David Tripp Április 21  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png lepke  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Egy maradéktalanul uralt világ  Szép napot kívánok  A másik dolog,  Zilahy Lajos gondolata  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Makszim Gorkij gondolata  Zilahy Lajos gondolata 
Bejegyzés Címkék
tánc csoportom, húgom tartotta, húgom telefonált, öcsém mert, orvosok szerint, agyban állt, infúzió tartotta, lelket benne, béna végtagjait, ágya mellett, húgomnak főzőn, levét hozza, pohárba volt, kezem tisztán, négy gyereket, iskolába megetettem, lapra leírtam, másik lapra, fogadott doki, kórházban megtanították, ebédet csinálom, konyhába inkább, derekát sétálgatunk, halálról beszélt, ágya mellé, nagyobb szobát, felújításhoz bevásárolni, húgom vigyázott, összes gyermekem, húgom leánya, kezét Csókolgattam, halott nagyira, üvegcsében volt, ágyon mintha, temetés után, mama alszik, örök álmát, gyermekeim mint, kezelő orvos, gyermeke szeretete, teste eddig, élet írta, legnehezebb időkben, artikulálatlanul, felöltőztettük, megtanították, észrevehetően, felszívódását, testvéreimmel, tornáztattam, ráeszméltünk, kapaszkodott, felújításhoz, járókerettel, megpróbáltam, csókolgattam, elindítottam, gyógytornász, elhatároztuk, felültettem, áprilisában, pelenkáztam, sétálgatunk, édesanyámat, letérdeltem, elboldogult, bevásárolni, augusztusra, csókolgatta, számíthatsz, szeretettel, megfésültük, reménykedem, lemosdattuk, legnehezebb, kitartással, megáldottam, felújítását, gyerekeidre, beszéltünk, telefonált, üvegcsében, belefájdul, infúzióval, elmondtunk, kinyitotta, megmutatom, végtagjait, járkáltunk, válaszolta, megetettem, gyermekeim, megmutatva, döntöttünk, elengedjem, tanítottam, kimondania, felkészült, infarktus, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1263
  • e Hét: 11372
  • e Hónap: 20555
  • e Év: 73263
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.